Så blir du funktionär

Vad roligt att du är intresserad av att bli funktionär på Friskis&Svettis i Sundsvall. Vi är idag cirka 190 funktionärer som tillsammans har fantastiskt roligt. Vi får liksom lite mer. Lite mer ös. Lite mer svett. Och en massa mer glädje. Haka på du också!

Att vara funktionär på Friskis&Svettis Sundsvall är ett ideellt uppdrag och ingen anställning.
Utbildning, gemenskap och tillgång till föreningens hela utbud för din egen träning är något du får i gengäld.

Vill du bli värd?

Som värd är du ofta det första ansiktet medlemmen möter. Du är det första intrycket.
Du inspirerar och guidar i det utbud Friskis&Svettis Sundsvall erbjuder. Du är värd för hela Friskis&Svettis mötesplats.

Det går bra att ringa eller maila oss eller lämna en lapp med namn och telefonnummer i receptionen. Värdansvarig kommer sedan att ta kontakt med dig. När det har samlats några som är intresserade av att bli värdar kallas du till intervju. De värdar som blir uttagna får gå en kortare kurs där vi går igenom Friskis&Svettis filosofi och verksamhet och vad det innebär att vara värd. Kursen brukar vara en förmiddag under en helg i våra egna lokaler.

Kontakta oss

Vill du bli ledare eller instruktör?

Det går bra att ringa eller maila oss eller lämna en lapp med namn och telefonnummer i receptionen. De som har anmält sig får göra ett uttagningstest. Om du sedan blir uttagen till grundutbildning får du gå en utbildning hos Friskis&Svettis Riks.

Kontakta oss

Du får gå en utbildning för att bli ledare och instruktör

Utbildningen är uppdelad i två steg. Steg 1 är en fyra dagar lång kurs, ofta i samband med en helg. Steg 2 är fyra till sex dagar lång beroende på inriktning. Efter utbildningen gör du ditt pass som du, innan du börjar leda, måste få godkänt av en diplomerare. Gyminstruktörer licensieras och får inte utföra instruktioner innan dess.

Utbildningen bekostas av oss. Du förbinder dig att leda pass hos oss i 2 år efter du har gått utbildningen. Skulle du sluta tidigare än så får du betala hela utbildningen själv. Men ingen fara på taket. Du kommer att ha så roligt att du kommer att stanna kvar. 2 år. 3 år. 10 år. 25 år. Behöver vi säga att utbildningarna är ett minne för livet?

Varmt välkommen att bli en av oss!