GYM

Det är kul att träna genomtänkt och seriöst. Den synen på träning har våra instruktörer. De hjälper dig komma igång efter en skada, komplettera annan träning, komma i form eller peppa dig som tycker att det är jäkligt roligt att träna.

Som det passar dig

Vår målsättning är att du ska få hjälp när du behöver och på det sätt som passar dig. Därför har vi ett stort antal instruktörer och tränare i gymmet som kan stötta dig i din träning. Därför har vi också under de senaste åren satsat mycket på att utveckla och bredda vårt utbud och arbetssätt i gymmet. Allt för att du ska trivas hos oss.

Multihall för bredd

Vi försöker skapa något annat än ett vanligt gym. Du ska ha fler möjligheter att träna och utmana dig själv, än vad det traditionella maskin-, hantel- och skivstångsgymmet erbjuder. Du ska kunna få olika träningsupplevelser och variera miljöerna, trots att du är kvar i samma lokal. Därför har vi byggt en Multihall. Här hittar du massor av redskap och tränings- och lekytor med oändliga möjligheter att träna styrka, kondition, balans och rörlighet. Här finns skivstånger, bulgarian bags, gymband, lianer, ringar, löpband, spänstboxar, rehabhörnor, kettlebells, maskiner, balansplattor, tjockmattor och löparbanor. Multihallen genomsyras av hur vi ser på träning: alla kan träna, alla kan ha kul.

Seriöst, inte allvarligt

Träningen går att variera i det oändliga på Friskis&Svettis, men en sak är alltid densamma. Nämligen den speciella och välkomnande känsla som vi hoppas ska göra att du trivs, oavsett hur van du är att vistas i en träningslokal. I våra gym är det seriös träning som gäller, utan att det blir för allvarligt.

Nedan hittar du vårt utbud i gymmet. Fråga i receptionen om det är något du undrar över, eller maila till agneta@sundsvall.friskissvettis.se.

Inspiration med tränare - IMT

Inspiration med tränare är ett nytt sätt att inspirera dig och utveckla din träning. I en grupp om 3-10 personer får du inspiration genom att tillsammans prova nya övningar, redskap eller sätt att träna. Gruppen är öppen för alla och ska inspirera dig till att träna vidare själv.

IMT är en aktivitet som ofta är i anslutning till gymmet. Det ligger inte på det ordinarie schemat, men kan erbjudas vid återkommande tillfällen. Det kan tex vara när vi vill vill introducera ett redskap, inspirera till nya övningar eller nya sätt att träna. Det kan också vara utifrån en specifik målgrupp.

På IMT blandas ofta praktik och teori. Håll utkik på hemsidan och på Facebook!

Tillgänglig instruktör

För att du snabbt ska få hjälp försöker vi ha tillgängliga instruktörer i gymmet så ofta vi kan. Tillgänglig instruktör betyder att det finns tränare på plats för att hjälpa dig utan att du behöver boka tid. De svarar på frågor, visar övningar, tipsar och peppar. Det är fritt fram och gratis. Använd dem!

Individuell instruktion

Individuell instruktion innebär att du bokar tid med en tränare/instruktör. Utifrån dina behov och mål får du ett träningsupplägg som ni tillsammans går igenom. Tiden bokas i dagtid i receptionen, på plats eller per telefon (060-173069).

TEMA

TEMA är en aktivitet som ofta är i anslutning till gymmet. Det ligger inte på det ordinarie schemat, men kan erbjudas vid återkommande tillfällen. Det kan tex vara när vi vill vill introducera ett redskap, inspirera till nya övningar eller nya sätt att träna. Det kan också vara utifrån en specifik målgrupp.

På TEMA blandas ofta praktik och teori. Håll utkik på hemsidan och på Facebook!
Och...

För att kunna erbjuda ett gym med hög kvalitet; med stort utbud av bra utrustning och bra förutsättningar för träning och välbefinnande, råder sunt förnuft och en del principiella regler.

Tänk på att hålla maskinerna fräscha och inte uppehålla maskinerna längre än nödvändigt. Respektera tjugominuters-regeln för uppvärmning om köbildning skulle uppstå (på 3 av våra löband får du köra så länge du vill, se anslag i gymmet), och kom ihåg att ställa tillbaka vikter/lösa redskap på sina platser när du är färdig.

Du är välkommen att träna själv i gymmet fr.o.m. det år du fyller 13 år. I förälders sällskap får även ungdomar från 10 år träna i gymmet efter en gemensam gyminstruktion hos oss. From det år du fyller 12 får du träna på egen hand på Cirkelgym-passet eller Cirkelfys-passet.

Friskis&Svettis arbetar aktivt mot doping! Läs mer i vår Dopingpolicy

Redo att sätta igång!?

Välkommen!